THL logo

Koulutus: Nuorten huumekuolemien ja muiden huumehaittojen ehkäisy - yhteistyötä kuntien, hyvinvointialueiden ja kolmannen sektorin kesken
26.4.2022 klo 13.00 – 15.00
Lähetys aukeaa alla olevaan ikkunaan tapahtuman alkaessa

Tavoite

Huumeiden käyttö on lisääntynyt ja samalla ovat lisääntyneet myös käyttöön liittyvät haitat, kuten tapaturmaiset huumemyrkytyskuolemat. Tilastokeskuksen uusimman kuolemansyytilaston mukaan vuonna 2020 huumeisiin kuoli Suomessa 258 ihmistä, kun vuonna 2010 vastaava luku oli 156. Erityisesti nuorten kokemat huumeidenkäytön negatiiviset seuraukset aiheuttavat laajaa huolta.

THL:n Huumekuolemien ehkäisyn asiantuntijaryhmä (HEAR) on julkaissut mallin, jonka avulla huumekuolemia voidaan Suomessa ehkäistä. Malli koostuu seitsemästä teemasta ja niihin liittyvistä suosituksista ja toimenpide-ehdotuksista, jotka koskevat alueiden palveluiden suunnittelua ja kehittämistä sekä poliittista päätöksentekoa. Huumekuolemien ohella myös muita huumeidenkäytöstä aiheutuvia haittoja voidaan tehokkaasti ehkäistä.

Seminaari tarjoaa tietoa huumehaittojen esiintyvyydestä eri puolella suomea ja huumekuolleisuudesta nuorten parissa, sekä työkaluja ja kannustusta niihin puuttumiseksi. Seminaarissa esitellään kansalliset suositukset huumekuolemien ehkäisemiseksi, sekä keinoja puuttua huumehaittoihin niiden ehkäisemiseksi niin järjestöissä, kunnissa kuin alueillakin.

Ohjelma

7 suositusta huumekuolemien ehkäisemiseksi.
Asiantuntija Inari Viskari
THL

Mikä on tarve huumeiden käytöstä nousevien haittojen vähentämiselle sinun alueellasi? Paikallisen seurannan mahdollisuudet ja välineet.
Erityisasiantuntija Sanna Kailanto
THL

Huumehaittojen ehkäisyn vastuut ovat murroksessa tulevassa sote-uudistuksessa – yhteistyö on vaikuttavan työn perusta jatkossakin.
Ylitarkastaja Jenni Lahtinen
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Mikä toimii käytännössä – kolme esimerkkiä kentältä, paneelikeskustelu.
Moderaattorina Annika Eloranta, päällikkö
Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto

Keskustelemassa ja kokemuksia jakamassa
Ron Furman, Tukikohta ry,
Suvi Helle & Aki Terävä ODE-hanke,
Sanna Järvensivu, Turun kaupunki.

Lisätietoja:
Hanna Heikkilä
kehittämispäällikkö
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi

Tilausuuden järjestävät Aluehallintovirasto, EHYT ry ja EPT-järjestöverkosto sekä THL 2020-02_AVI_logo_FI.png

Muista kirjautua chatiin, jotta voit osallistua keskusteluun.

Pääset tarkistamaan selaimesi yhteensopivuuden palvelumme kanssa tästä linkistä.

Koskee erityisesti Internet Explorer -selainta.