Tyks - Tutkii ja hoitaa - Live

Tyks tutkii ja hoitaa: Rintasyöpä

To 29.2. klo 18–18.45

Lähetys aukeaa alla olevaan ikkunaan tapahtuman alkaessa.

Rintasyöpä – yksilöllistä hoitoa ja selviytymistarinoita

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, johon sairastuu noin joka yhdeksäs nainen Suomessa. Miten diagnoosi vaikuttaa elämään? Mitkä ovat viimeisimmät kuulumiset rintasyöpätutkimuksessa? Miten löydät omat voimavarasi ja tuen hoitojen keskellä?

Tyks tutkii ja hoitaa -livessä kuullaan viimeisintä tietoa rintasyövän tunnistamisesta ja hoidosta. Lähetyksessä puhutaan sairauden tuomista haasteista naisen elämään – sekä selviytymiskeinoista.

Katso Tuulin tarina

Suomessa hoitotulokset maailman huippuluokkaa

Onneksi naiset jo tietävät, että rinnat on hyvä tuntea ja tutkia tasaisin väliajoin. Silloin mahdolliset muutoksetkin huomataan ja tutkitaan ajoissa. Rintasyöpää esiintyy myös nuorilla naisilla, vaikka se on tavallisinta keski-iässä ja sen jälkeen.

Suomessa rintasyövän hoitotulokset ovat maailmanlaajuisestikin arvioituna erinomaiset. Suurin osa sairastuneista paranee pysyvästi. Tyks Syöpäkeskuksen erikoislääkäri kertoo lähetyksessä entistä yksilöllisemmästä hoidosta ja rintasyövän alatyyppien tunnistamisesta.

Seulontatutkimuksiin osallistuminen on tärkeä keino sairauden havaitsemiseksi varhaisessa vaiheessa, seulontoja suoritetaan 50 vuoden iästä eteenpäin. Rintasyövän perinnöllisyys herättää myös usein kysymyksiä ja huolta, ohjelmassa käsitellään rintasyövän perinnöllisyyttä ja seurattavia varoitusmerkkejä.

Löydä voimavarasi, älä jää yksin

Syövän arvaamattomuus luo sairastuneelle merkittävää henkistä kuormitusta ja onkin tärkeää, että diagnoosin kanssa ei jää yksin. On hyvä tunnistaa ja hyödyntää henkilökohtaisia voimavaroja ja rakentaa itselleen vahva tukirinki.

Tutkimusten mukaan liikunnan on osoitettu tukevan syöpään sairastuneiden selviytymistä. Tyks tutkii ja hoitaa -lähetyksessä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja kertoo järjestön tarjoamasta avusta sairastuneen arkeen.

Lähetyksessä rintasyövästä parantunut kokemusasiantuntija kertoo, mikä auttaa jaksamaan hoitojen aikana, miten oma minäkuva muuttuu ja miten äidin sairaus vaikuttaa koko perheeseen. Diagnoosin mukana tulee paljon myös terveydellisten seikkojen ulkopuolista pohdittavaa, kuten miten vanhemman sairaudesta kerrotaan lapsille.

Voit myös lähettää oman kysymyksesi suoraan verkkolähetykseen.

Asiantuntijat keskustelussa
Riikka Huovinen, dosentti, erikoislääkäri, Tyks Syöpäkeskus
Christina Berger, sairaanhoitaja, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys
Tiina Mikkola, kokemusasiantuntija, Varsinais-Suomen hyvinvointialue 
Mikael Piippo, viestinnän asiantuntija, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Suvi Vainio, viestinnän asiantuntija, Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Pääset tarkistamaan selaimesi yhteensopivuuden palvelumme kanssa tästä linkistä.

Koskee erityisesti Internet Explorer -selainta.