Tyks - Åucs, Åucs forskar och vårdar - Live

En trygg förlossning, to 21.9 kl. 18–18.45

Då sändningen börjar syns den i rutan nedanför.


ÅUCS forskar och vårdar: En trygg förlossning 21.9

Att få ett barn kan vara den bästa upplevelsen i mångas människors liv. Förlossningen kan däremot kännas skrämmande. Hur förbereder man sig för en förlossning på bästa sätt? Hur får personalen på ÅUCS föderskan att känna sig så trygg som möjligt? Dessa och många fler frågor får du svar på i vår livesändning torsdag 21 september klockan 18-18:45. Som experter fungerar avdelningsöverläkare Eeva Ekholm och barnmorskan Johanna Jahnsson från ÅUCS.


Mer än 90 procent av alla gravida kvinnor planerar att föda genom vaginal förlossning. Det är den säkraste förlossningsmetoden för både mamman och barnet i de flesta fall. I regel behöver man inte ingripa i en förlossning där förloppet är normalt. På ÅUCS har vi noggrann uppsikt över föderskans och barnets tillstånd under hela förlossningen. En normal vaginal förlossning sköts av en barnmorska men vid behov tillkallas läkare.


På ÅUCS Fyrsjukhus i Åbo föds cirka 4 000 barn årligen. Vi eftersträvar att vara familjecentrerade och att beakta familjernas individuella behov. Vi följer principerna för barnvänligt sjukhus enligt WHO.


Medverkande:

Avdelningsöverläkare Eeva Ekholm, ÅUCS Kvinnoklinik

Barnmorska Johanna Jahnsson, ÅUCS Kvinnoklinik

Kommunikationsexpert Nadine Karell

Kommunikationsexpert Mikael Piippo

Pääset tarkistamaan selaimesi yhteensopivuuden palvelumme kanssa tästä linkistä.

Koskee erityisesti Internet Explorer -selainta.