Tyks - Tutkii ja hoitaa - Live

Tyks tutkii ja hoitaa: Mitkä ovat hyvän vastustuskyvyn ainekset?

to 24.11 klo 18–18.45

Lähetys aukeaa alla olevaan ikkunaan tapahtuman alkaessa.

Mitkä ovat hyvän vastustuskyvyn ainekset? Miksi yksi tuntuu välttävän kaikki flunssat ja toinen pärskii vähän väliä? Tyks tutkii ja hoitaa –live pureutuu asiantuntijoidensa kanssa vastustuskykyyn.

Ihmisen kyky suojautua taudinaiheuttajia vastaan kehittyy jo odotusaikana. Jokaisella meistä on jossain määrin synnynnäistä vastustuskykyä, joka suojaa noin puolivuotiaaksi asti. Kun lapsi alkaa tutustua ympäristöönsä, hän alkaa kohdata erilaisia ”pöpöjä”, samalla hänellä alkaa kehittyä vastustuskykyä niille.

Vastustuskyvyn syntyminen on ollut monen tutkimuksen aiheena, mitä ne kertovat? Missä määrin lapselle on hyvä altistua erilaisille asioille? Miten perintötekijämme vaikuttavat sairastumisalttiuteen?

Koronapandemia opetti meille paljon tautien tarttumisesta ja niiltä suojautumisesta. Mutta voiko puhtaudessa mennä liian pitkälle? Heikentääkö jatkuva käsidesin käyttö vastustuskykyämme? Mitkä ovat hyvät käytännöt, joita kannattaa jatkaa? Miltä näyttää tuleva talvi tautien kannalta?

Rokotukset ovat lähes hävittäneet monta tapaavaa tautia Suomesta, mutta uusia viruksia tulee koko ajan lisää. Mitä tarkoittaa laumasuoja, josta uutisissa puhutaan?

Miten aikuinen säilyttää vastustuskykynsä ihan tavallisessa arjessa? Mitä pitää ottaa huomioon, kun ikääntyy? Tai kun suunnittelee ulkomaille matkustamista?

Osallistu omalta kotisohvalta Tyks tutkii ja hoitaa –liveen, johon voit lähettää ohjelman aikana kysymyksiä. Asiantuntijamme vastaavat.

Pääset tarkistamaan selaimesi yhteensopivuuden palvelumme kanssa tästä linkistä.

Koskee erityisesti Internet Explorer -selainta.